I.T.P.

Verificarea I.T.P. impune următoarele operațiuni:

 • Identificare autovehicul (verificare serii caroserie și motor)
 • Verificare aspect general (fără urme accident, echiparea conform cu CIV, etc)
 • Verificare frâne
 • Noxe
 • Faruri + instalație electrică
 • Verificare jocuri/bătăi
 • Introducere date în calculator
 • Completare c.i. în anexă
 • Completare date în registrul de evidență I.T.P.
 • Eliberarea documentelor autovehiculului
 • Fotografiere autovehicul

La cererea clienților efectuăm:
– teste de frână
– teste de noxe pentru toate tipurile de autoturisme și utilitare
– teste amortizoare
– reglaj faruri

ATENTIE:

Conform R.N.T.R. 1, Art.3 alineatul 8 litera b): Vehiculul rutier va fi reținut în stația I.T.P. maximum 45 de minute după finalizarea verificărilor din planul de operațiuni, la solicitarea RAR, efectuată prin mijloace informatice sau prin intermediul personalului său abilitat, în vederea reverificării ulterioare de către inspectorii RAR în cadrul stației I.T.P.** respective.

Acte necesare

– cartea de identitate a vehiculului*;

– certificatul de înmatriculare al vehiculului (talon);

– polița R.C.A. în perioada de valabilitate;

– buletin de identitate / carte de identitate.

* Pentru autoturismele în leasing se accepta copia cărții de identitate cu stampila firmei de leasing, semnată, conform cu originalul.

Vehicule pentru care stația este autorizată sa efectueze I.T.P.:

– autoutilitare, automobile mixte, specializate, speciale, microbuz, auto-rulotă cu masa totală maxim autorizata pana la 3500 kg inclusiv;

– vehicule cu tracțiune integrală permanentă (4X4);

– autovehicule echipate cu G.P.L.

Nu se efectuează I.T.P. pentru:

– mopede, motociclete, motocicluri, cvadricicluri si remorcile acestora;

– autovehicule care nu sunt echipate cu dispozitiv de amplificare a efortului de apăsare la pedala de frână;

– remorci și rulote fără sistem de frânare, remorci cu sistem de frânare inerțial;

– autovehicule echipate cu G.N.C.;

– tractoare

Întrebări frecvente legate de I.T.P.

Când se face I.T.P.-ul pentru autoturisme?

Obligația efectuării inspecțiilor tehnice periodice precum și a respectării periodicității acestora în funcție de categoria vehiculului, revine deținătorului legal al acestuia.
Termenul pentru efectuarea primei inspecții tehnice periodice se socotește de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnica periodica, de la data celei precedente.

Când expira I.T.P.-ul?

Pe certificatul de înmatriculare se găsește o rubrica “I.T.P. valabil până la data de…”.

Am fost respins la I.T.P. Mai pot circula cu mașina?

Trebuie să remediați defecțiunile constatate. Daca vă prezentați la aceeași stație I.T.P. in decurs de 30 de zile, reverificarea se face la tarife corespunzătoare codurilor de respingere. Oricum, la prima verificare tehnica la noi beneficiați de cele mai bune preturi la I.T.P. din Cluj-Napoca. Autovehiculul NU poate fi rulat după expirarea inspecției precedente, de aceea este indicat să vă prezentați la I.T.P. cu o săptămâna înainte de a vă expira inspecția tehnică periodică.

Cum pot verifica online daca un autovehicul are I.T.P. valabil?

Vehiculele noi, înmatriculate pentru prima dată în Romania, nu se regăsesc pe link-ul “Verificare I.T.P.” deoarece acestea nu au fost supuse unei inspecții tehnice periodice.
Registrul Auto Roman va oferă posibilitatea de a verifica daca inspecția tehnica periodica (valabila) a mașinii dumneavoastră a fost înregistrată in baza de date, pe site-ul www.rarom.ro la rubrica Verificare I.T.P.

Dacă vând autovehiculul, I.T.P.-ul rămâne valabil la schimbarea posesorului?

DA, rămâne valabil. Pe noul certificat de înmatriculare se va completa data până la care este valabil.

Contact I.T.P.

Programări:

Orar


Luni-vineri : 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 14:00
Duminică: închis

Examinarea tehnica la Auto Sport System

Înainte de a fi supus examinării tehnice, efectuăm o așa-numită examinare tehnică preliminară, care este identică din toate punctele de vedere cu examinarea tehnică. Vă vom anunța cu privire la orice erori descoperite în timpul investigației preliminare și, dacă solicitați o reparație, o vom face. Puteți efectua, desigur, reparația în altă parte, dar în acest caz trebuie să facem din nou un pre-test înainte de examenul tehnic, care este supus unei taxe.

*în cazul în care autovehiculul dumneavoastră este respins la verificare, aveți dreptul ca in termen de 30 de zile, după efectuarea reparațiilor necesare, să vă prezentați la o re-verificare doar a sistemelor reparate, la aceeași stație ITP. In acest caz nu se va plăti încă odată tariful întreg ci doar o taxa de revenire ITP.

Este important pentru noi ca dvs. și familia dvs. să conduceți în cel mai sigur mod posibil și, bineînțeles, să nu-i puneți pe alți utilizatori ai drumului într-o situație predispusă la accidente din cauza posibilei stări tehnice neconforme a mașinii dvs.
Prin urmare, depunem toate eforturile pentru a ne asigura că vehiculul dumneavoastră respectă reglementările pentru a participa în trafic în siguranță și, nu în ultimul rând, condițiile stricte ale Autorității Naționale de Transport.

  Sună acum!